Русия разполага с информация, че Франция вече подготвя военен контингент, който да бъде

...
Русия разполага с информация, че Франция вече подготвя военен контингент, който да бъде
Коментари Харесай

Русия: Франция се готви да изпрати военнослужещи в Украйна

Русия разполага с информация, че Франция вече подготвя боен контингент, който да бъде изпратен в Украйна, като на първичния стадий той ще възлиза на към 2000 души, съобщи Сергей Наришкин, началник на съветската Служба за външно разузнаване (СВР), представен от ТАСС.

" Сегашното управление на страната (Франция) не се интересува от гибелта на елементарните французи и терзанията на генералите. Според информацията, получена от съветската СВР, контингентът, който ще бъде изпратен в Украйна, към този момент се приготвя. На първичен стадий той ще възлиза на към 2000 души ", сподели Наришкин.

По думите му френските военни се опасяват, че подобен забележителен контингент не би могъл да бъде трансфериран и ситуиран в Украйна незабележимо. " По този метод той ще се трансформира в предпочитана законна цел за офанзиви от страна на съветските въоръжени сили. А това значи, че го чака ориста на всички французи, които в миналото са идвали на територията на съветския свят с меч ", добави Наришкин.

По-късно денем представител на френското министерство на въоръжените сили дефинира изявлението на Наришкин като  " провокация ", предаде Ройтерс. " Смятаме този тип провокации за безотговорни ", сподели представителят на френското ведомство, представен от Ройтерс, като добави, че това е още един случай на съветска " дезинформация ". 

Еманюел Макрон съобщи предишния месец в края на интернационална конференция в поддръжка на Украйна в Париж, че изпращането на западни войски в Украйна  " не трябва да се изключва ", припомня Франс прес. 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР